Založ si blog

Kde zmizli kúpení novinári? Koniec demokracie na Slovensku.

To, že vyšetrovateľka pochybila a omylom zavolala Puškárovi a rozpráva mu do telefónu taktické informácie pomýlila si ho možno s Kaliňákom, to je na zasmiatie, veď nevyzradila štátne tajomstvo.
Nejde ani tak o obsah rozhovoru, teda skôr podávanie hlásenia, ale ide o to, že vyšetrovateľ má byť procesne nezávislý. V tomto prípade je jasné, že to tak nie je a je to dôkaz toho, že nielen aktívne informuje rôzne osoby, ale dokonca si od nich pýta povolenie, žiada ich o postup a nedodržiava zákon. Je ťažko dokázať, že sa nejedná o žiadne riadne vyšetrovanie ale policajnú šikanu. Prepis hovoru si prečítajte.
Toto tu bolo vždy. Policajný prezident a minister vnútra sa tvárili ako sú nezainteresovaní ale pri väčšine podobných prípadov, nielen vždy boli, ale ich aj riadili, nariadili a dohliadali na nich.
Či už to bola ŠTB, komunisti, fašisti, alebo údajná porevolučná demokracia, bolo to aj za Mečiara. V minulosti  dokonca zatvárali novinárov, keď to odhalili, prenasledovali média a keď sa takéto veci prevalili boli dokonca trestaní. Poznáme také režimy, kde za nesprávny článok sa ide do väzenia. Toto u nás nehrozí cenzúra je ešte pred uverejnením, najlepšie ešte pred udalosťou, ktorú si politickí posluhovači vytvoria. Režírujú a určujú, ktoré médium čo zverejní.
Tento režim to dotiahol k dokonalosti. Už nebudú novinári písať pravdu, úž sa nebudú zaujímať. Už v médiách neuvidíme, ako porušujú politici zákony, ako perzekvujú a krivo obviňujú človeka. Doba sa zmenila! Dnes títo zločinci, tieto média vlastnia a určujú, čo sa v nich bude písať. Dnes sa nemusia štandardní politici ( čo je výraz pre hodne neštandardného zlodeja ) báť, že ich niekto odhalí. Veď sú tie média ich! Občania veria propagande v TV.
Predstavte si novinára, ktorý by chcel odhaliť a zverejniť pravdu. Teda, že by sa zbláznil. Pretože normálny novinár to každodenne vidí, čo sa tu deje. Vidí, ako je každý čo i len trochu nepohodlný človek odstránený, obvinený, znemožnený či inak poškodzovaný. Ako mu chodia daňové a iné kontroly.
Samozrejme väčšina ľudí, ktorí sú odsúdení, sú naozaj zločinci a je to správne, že sú potrestaní. Tiež sa môže stať, že výnimočne nastane justičný omyl. Ale plniť štatistické chyby omylov tak, že sú  úmyselne likvidovaní nepohodlní ľudia, ktorí odhaľujú pravdu, je najväčší zločin.
Zdá sa, že za výraznej podpory médií dnes možno urobiť  zločinca z kohokoľvek. Chápem, že  pseudonovinári sa boja, lebo to vidia a neveria, že sa to môže zmeniť. Pritom sú to práve oni, ktorí by mali hľadať pravdu. Sú to práve novinári, ktorí v minulosti položili život za to, aby sme mohli slobodne žiť. Práve skutočným žurnalistom vďačíme za to, že bola sloboda. Dnes sa môžu všetci zapredaní, ako štetky hanbiť. Ako sa hovorí žurnalistika je siedma veľmoc.
Čo však treba urobiť  ak siedma veľmoc na Slovensku zlyhala?

Ukážem na zločincov za to ma chcú umlčať

21.04.2016

Chcete zoznam zločincov z vlády a pozadí vlád ktorí nás okrádajú? Čítajte Dnes je významný deň. Je sviatok nespravodlivostíhaných. Dnes sa všetci môžu pričiniť o to, aby boli odhalení najväčší zločinci v dejinách Slovenska. Ľudia, žiadajte zverejnenie zoznamu všetkých firiem, ich majiteľov a príbuzných, ktoré od štátu, teda od nás, dostali [...]

Sme len otroci tejto doby

21.04.2016

Bankám splácame úroky všetci, nielen tí, ktorí sú priamo zadlžení. Keď sa pozrieme na vývoj úverového trhu, napríklad za posledných 10 rokov, tak sme svedkami neustále narastajúceho zadlžovania obyvateľstva. Dá sa povedať, že otrokmi tohto systému sa stávame všetci, nie len ľudia, ktorí si berú úver/pôžičku. Jednoducho každý z nás je otrok, pretože MUSÍME [...]

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 2885x
Priemerná čítanosť článkov: 962x

Autor blogu

Kategórie

Archív